Impulsregeling Amateurkunsten

Het Huis voor de Kunsten Limburg en Stichting Klankkleur Limburg voeren in 2023 de Impulsregeling Amateurkunsten uit. De regeling biedt Limburgse amateurkunstgroepen (verenigingen en groepen die anders georganiseerd zijn) in alle kunstdisciplines een laagdrempelige manier om een projectaanvraag in te dienen en een financiële bijdrage (tot maximaal €2000,-) te ontvangen voor de uitvoering van een project.

 

Dat mag een nieuw te ontwikkelen project zijn of een reeds bestaand project dat wordt doorontwikkeld. Het doel van de regeling is om amateurkunstgroepen te stimuleren en te ondersteunen bij het ontwikkelen van aanbod dat artistiek vernieuwend is en/of nieuwe doelgroepen aanspreekt.

 

Wie komen in aanmerking voor de Impulsregeling Amateurkunsten? Je bent bestuurslid van een Limburgse amateurkunstvereniging op het gebied van dans, beeldende kunst, film, fotografie, theater, taal (of een combinatie van disciplines) óf een vertegenwoordiger van een Limburgse amateurkunstgroep die op een andere manier ‘verenigd’ is.

 

Inschrijftermijn Aanvragen kunnen worden ingediend van woensdag 1 maart 2023 t/m zondag 31 december 2023, zolang het beschikbare budget van € 80.000,- toereikend is. Uitgebreide informatie en de voorwaarden van de Impulsregeling Amateurkunsten zijn te vinden via www.hklimburg.nl/impulsregeling-amateurkunsten.

 

Over de Impulsregeling Amateurkunsten De Impulsregeling voor Amateurkunsten wordt uitgevoerd in het kader van het ‘Plan herstel brede culturele verenigingsleven’ van het Huis voor de Kunsten Limburg en Stichting Klankkleur Limburg en wordt gefinancierd door de Provincie Limburg.